Col·legi d'Enginyers Graduats i d'Enginyers Tècnics Industrials de la Catalunya Central

  
  • Telèfon

  • 93 872 57 62

  • 691 932 594

line
  • Adreça

  • Plana de l'Om, 6, 2n 5a
    08241 Manresa

line

José Antonio Galdón Ruiz, reelegit president del Consejo General de l'Enginyeria Tècnica Industrial d'Espanya

Per CETIM 24 de gener, 2023 General 159 visites

José Antonio Galdón Ruiz, reelegit president del Consejo General de l'Enginyeria Tècnica Industrial d'Espanya

 

El Consejo General de l'Enginyeria Tècnica Industrial d'Espanya (COGITI), que integra a 49 Col·legis Professionals i més de 72.000 col·legiats, ha renovat els càrrecs de la seva Junta Executiva de cara als pròxims quatre anys.

 

José Antonio Galdón Ruiz ha estat reelegit en les Eleccions celebrades dissabte passat, 14 de gener, en haver obtingut la confiança dels representants de 57.863 col·legiats (84,59% dels votants). D'aquesta manera, és elegit per quarta vegada consecutiva com a president del COGITI, càrrec que ostenta des de l'any 2011.

 

En el discurs pronunciat en la presa de possessió, Galdón va destacar que afronta aquesta nova etapa “amb molta il·lusió i tot l'estímul per a continuar treballant a aconseguir els objectius i reptes que tenim per davant”. A més, va animar a tots a “pensar en la unió que sempre ens ha definit i ens fa més fortes”, i va assenyalar que “ens trobem en un moment transcendental amb molts canvis en l'horitzó, que hem de ser capaços d'assimilar per a continuar creixent com a professió”, referint-se especialment a la nova Llei d'Indústria, o a altres projectes legislatius, com el de la Funció Pública de l'Estat o la Llei del Sòl, però insistint especialment en les iniciatives que es promouen i desenvolupen des del Consejo General, i “que secundeu des dels Col·legis”. Per tot això, “continuarem proposant i millorant les actuacions que es duen a terme, comptant sempre amb el vostre suport”, va expressar.

 

Galdón va tenir també unes paraules d'agraïment als membres de la Junta Executiva que ara deixen de ser-ho, “per tot el seu treball i implicació durant aquests últims quatre anys d'intens treball”. Es referia així a Andrés Berlinches, que ostentava el càrrec d'interventor, i que ara ocuparà Pablo Sant Joan Arauzo, i a Gerardo Arroyo, que ocupava el càrrec de sotssecretari i ara ostentarà Enrique González Herbera, així com als anteriors vocals José Luis Hernández Merchán (degà del Col·legi de Zamora), i Ramón Grau Lanau (degà del Col·legi de Lleida), que seran substituïts per Miquel Darnés i Cirera (degà del Col·legi de Barcelona) i Antonio Miguel Rodríguez Hernández (degà del Col·legi de Santa Cruz de Tenerife). Per part seva, repeteixen com a vocals Santiago Luis Gómez-Randulfe Álvarez (degà del Col·legi d'Orense), Angélica Gómez González (degana del Col·legi de València), i Antonio Martínez-Canales Murcia (degà del Col·legi d'Alacant), així com Ana María Jáuregui Ramírez (degana del Col·legi de Sevilla) com a vicepresidenta. Així mateix, Jesús E. García Gutiérrez revalida el seu càrrec com a secretari, i Alejandro Sotodosos Fernández com a tresorer.

 

Síntesi curricular de José Antonio Galdón Ruiz

 

José Antonio Galdón Ruiz és Doctor Enginyer per la Universitat Politècnica de València, Màster en Prevenció de Riscos Laborals, Graduat en Enginyeria Elèctrica i Enginyer Tècnic Industrial.

 

Des de 2011 és president del Consell General de Graduats i Enginyers Tècnics Industrials d'Espanya, i en l'actualitat ocupa també els següents càrrecs, entre altres: degà del Col·legi de Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Madrid (COGITIM), vicepresident d'Unió Professional, president de la Fundació Tècnica Industrial, i catedràtic extraordinari i director de la Càtedra Internacional d'Enginyeria i Política Industrial COGITI, de la UCAM (Universitat Catòlica Sant Antoni de Múrcia).

 

A més, des del 25 de novembre de 2020 presideix l'Institut de Graduats en Enginyeria i Enginyers Tècnics d'Espanya (INGITE).

 

Amb la renovació dels càrrecs, la Junta Executiva del COGITI queda de la següent manera:

 

President: Sr. José Antonio Galdón Ruiz.

 

Vicepresidenta: Sra. Ana Mª Jáuregui Ramírez.

 

Secretari: Sr. Jesús E. García Gutiérrez.

 

Sotssecretari: Sr. Enrique González Herbera.

 

Tresorer: D. Alejando Sotodosos Fernández.

 

Interventor: Sr. Pablo Sant Joan Arauzo.

 

Vocals:

 

Sra. Angélica Gómez González (degana del Col·legi de València).

 

D. Antonio Miguel Rodríguez Hernández (degà del Col·legi de Santa Cruz de Tenerife).

 

Sr. Miquel Darnés i Cirera (degà del Col·legi de Barcelona).

 

Sr. Antonio Martínez-Canales Murcia (degà del Col·legi d'Alacant).

 

Sr. Santiago Luis Gómez-Randulfe Álvarez (degà del Col·legi d'Orense).