Col·legi d'Enginyers Graduats i d'Enginyers Tècnics Industrials de la Catalunya Central

  
  • Telèfon

  • 93 872 57 62

  • 691 932 594

line
  • Adreça

  • Plana de l'Om, 6, 2n 5a
    08241 Manresa

line

Nou codi d’accessibilitat de Catalunya

Per CETIM 22 de febrer, 2024 General 356 visites

Nou codi d’accessibilitat de Catalunya

Amb la publicació del Decret 209/2023 del passat 28 de novembre, s'ha aprovat el Nou Codi d'Accessibilitat de Catalunya. Aquest codi, que entrarà en vigor l'1 de març de 2024, reemplaçarà definitivament el Decret 135/1995, marcant una etapa significativa en la regulació de l'accessibilitat a Catalunya.

 

El Nou Codi d'Accessibilitat té diversos objectius, incloent l'establiment de les condicions d'accessibilitat universal per a espais públics, edificis, mitjans de transport, productes, serveis i processos de comunicació. Aquest codi també busca integrar les condicions bàsiques d'accessibilitat universal establertes pel Reial decret legislatiu 1/2013 i promoure l'ús de productes de suport per millorar la qualitat de vida de persones amb discapacitat o altres dificultats d'interacció amb l'entorn.

 

Entre els punts destacats del Nou Codi d'Accessibilitat es troba la regulació de les targetes d'aparcament per a persones amb discapacitat, l'establiment de la composició, funcions i normes de funcionament del Consell per a la Promoció de l'Accessibilitat, la definició de la competència, funcions i aspectes de l'exercici de la funció inspectora i sancionadora en matèria d'accessibilitat, així com la regulació del distintiu de qualitat per reconèixer establiments, edificis, entorns, productes i serveis que superin els requisits obligatoris.

 

Amb l'entrada en vigor imminent, aquest nou marc normatiu busca garantir l'autonomia, igualtat d'oportunitats i no-discriminació per a totes les persones a Catalunya.

 

Properament, des del Col·legi anunciarem un webinar amb ponents del departament de la Generalitat per explorar amb més detall les implicacions i aplicacions d'aquest nou codi.