Col·legi d'Enginyers Graduats i d'Enginyers Tècnics Industrials de la Catalunya Central

  
  • Telèfon

  • 93 872 57 62

  • 691 932 594

line
  • Adreça

  • Plana de l'Om, 6, 2n 5a
    08241 Manresa

line

Premi Promoció del Territori


PREMI PROMOCIÓ DEL TERRITORI

 
 
 

 

El Col·legi d'Enginyers Graduats i d'Enginyers Tècnics Industrials de la Catalunya Central, des de l'any 2010, atorga el premi "Promoció del territori" amb la finalitat de premiar i reconèixer la tasca de les persones o entitats, de qualsevol àmbit, que destaquen per la seva trajectòria en la defensa i la promoció del territori. L'acte de lliurament d'aquest guardó té lloc en el marc de l'Acte de Germanor i d'Homenatge a les persones col·legiades de l'any en curs.

 

Aquest premi simbolitza l'esperit per la lluita en defensa i promoció del territori, i està dotat d'un alt component simbòlic i una elevada significació de reconeixement social. Cada any un jurat escollirà un únic guanyador, dotant-lo així d'un plus d'exclusivitat i prestigi.

Premi Promoció Territori

 

El jurat del premi "Promoció del Territori" està composat per set persones designades pel Col·legi, i és l'encarregat de considerar en la seva elecció el grau d'implicació dels candidats amb el territori, la trajectòria professional i/o social de la persona o entitat, la qualitat tècnica o humana de l'activitat en defensa i promoció del territori escollida i el seu grau de projecció.

 

Pel que fa al disseny del guardó, es tracta d'una obra de Jaume Soldevila, arquitecte tècnic, decorador i interiorista. L'obra consta d'una base de pedra amb placa honorífica i una altra part de bronze amb forma original. L'escultura recorda el monument de la recreació de la Sèquia situat a la plaça del Bages de Manresa, que l'any 2005 va ser renovat pel mateix creador del premi.

 

XVI Edició 

L'any 2024, reunit a Manresa el jurat i després de les deliberacions oportunes, acorda fer públic el veredicte següent: el premi "Promoció del Territori" és per:

CATALANA DE PERFORACIONS

Catalana de Perforacions, S.A. és una empresa fundada l'any 1968, especialitzada en perforacions verticals per captació d'aigües subterrànies i perforació horitzontal dirigida.

Aquest premi s'ha atorgat pel seu gran bagatge des dels seus orígens, investigant i desenvolupant les tècniques més punteres en el sector, especialitzant-se en obres amb un elevat grau de dificultat tècnica i evolucionant fins a esdevenir una organització referent a nivell mundial en l'aprofitament sostenible dels recursos naturals i hídrics.

Es fa entrega del premi als Srs. Domènec Pintó, Esteve Pintó i Sra. Meritxell Pintó.

PPT 2024 Catalana de Perforacions

 

XIII Edició 

L'any 2023, reunit a Manresa el jurat i després de les deliberacions oportunes, acorda fer públic el veredicte següent: el premi "Promoció del Territori" és per:

CASA MAS

A Casa Mas s'elaboren plats preparats frescos, sense pasteuritzar i amb ingredients de primera qualitat, perquè es puguin gaudir dels sabors de sempre.

Aquest premi s'ha atorgat per la seva aposta pel Bages amb la posada en marxa d'una nova planta de producció de 35.000 metres quadrats a Sallent. El jurat del premi ha valorat que, davant la necessitat de l'empresa d'ampliar les seves instal·lacions de Castellterçol, hagi decidit implantar-se a Sallent. A més, ho ha fet amb una planta que aposta al màxim per la sostenibilitat ambiental, amb una instal·lació de plaques solars a la coberta que permetran millorar l'eficiència energètica i reduir les emissions de CO2.

Es fa entrega del premi a Sebastià Mas, soci fundador i director general de Casa Mas.

PPT 2023 Casa Mas

 

 

XII Edició 

L'any 2022, reunit a Manresa el jurat i després de les deliberacions oportunes, acorda fer públic el veredicte següent: el premi "Promoció del Territori" és per:

ORIGINAL BUFF

Aquesta empresa catalana amb seu a Igualada l'any 1992 va crear el primer tapaboques tubular multifuncional sense costures sota la marca BUFF®. 

El jurat ha valorat "la innovació del producte, l'aposta per la producció local i la recent creació d'una escola de confecció amb la qual preveuen formar un centenar de persones durant els tres anys vinents i que ha de servir per donar resposta a les necessitats de l'empresa de trobar professionals qualificats."

Es fa entrega del premi a Laia Riba i a Toni Dalmau, en representació de l'empresa Original Buff.

PPT 2022 Original Buff

 

 

XI Edició 

L'any 2021, reunit a Manresa el jurat i després de les deliberacions oportunes, acorda fer públic el veredicte següent: el premi "Promoció del Territori" és per:

EURECAT MANRESA

Situat a Manresa (Bages), Eurecat Centre Tecnològic és proveïdor de tecnologia innovadora a les empreses per tal de donar resposta a les seves necessitats d'innovació.

Es fa entrega del premi a Francesc Santasusana, vicepresident de la comissió territorial d’Eurecat Manresa, i Juanjo Martín, que n’és el gerent territorial i director de desenvolupament corporatiu

PPT 2021 Eurecat Manresa

 

 

X Edició

L'any 2019, reunit a Manresa el jurat i després de les deliberacions oportunes, acorda fer públic el veredicte següent: el premi "Promoció del Territori" és pel:

CENTRE DE FORMACIO PRÀCTICA

Situat a Manresa (Bages), el Centre de Formació Pràctica ofereix formació especialitzada i suport tècnic a les empreses en el desenvolupament dels seus projectes. Nascut l'any 2001, el CFP és fruit de la voluntat d'un grup d'empresaris i institucions de la comarca del Bages de crear un centre de formació pràctica per al sector del metall. Gràcies a aquest consens entre sector públic i privat, avui la indústria del metall compta amb una entitat que n'impulsa la seva competitivitat formant professionals qualificats i col·laborant amb les empreses en l'àmbit tecnològic.

El Centre de Formació Pràctica és un centre de referència per a professionals i empreses del sector del metall i per a la indústria en general.

Es fa entrega del premi a la Sra. Emma Moreno, representant del Centre de Formació Pràctica.

PPT 2019 CFP